Articol publicat in: Turism


Agentiile de turism sau unitatile de primire turistica nu vor mai fi obligate sa detina brevet de turism pentru autorizare , iar licenta de turism va fi valabila pe durata nederminata, nemaifiind necesara vizarea la trei ani.

Obligativitatea detinerii acestui brevet era prevazuta in OG 58/1998 privind activitatea de turism din Romania. Masura a fost insa apreciata ca o ingradire a libertatii prestatorilor din Uniunea Europeana de a desfasura activitate turistica in Romania.

Astfel, pentru autorizare, va fi necesar ca agentiile de turism sau unitatile de primire turistica sa aiba personal pregatit conform normelor metodologice elaborate de Ministerul Turismului , in conditiile in care brevetul de turism nu mai este singurul document valabil pentru conducerea unor asemenea structuri.

Nu vor mai fi obligati nici sefii agentiilor de turism sa detina brevet de turism. Acestia va trebui sa detina, in schimb, unul din urmatoarele documente: certificat de absolvire a unui curs de formare manageriala in domeniu organizat de un furnizor de formare profesionala autorizat, diploma de licenta / masterat / doctorat privind absolvirea de cursuri universitare / postuniversitare in domeniul turismului sau brevet de turism specific functiei.

Cititi mai multe pe www.promoafaceri.com – director web promovare firme

5